1 / 2

Elekronisk og interaktivt undervisningsmateriale

På internettet er mange ressourcer tilgængelige til undervisningsbrug. Nedenfor linkes til egne og eksterne ressourcer – klik på overskriften.

Kontakt os, hvis linksene ikke virker, eller du har spørgsmål til brugen af ressourcerne.

Miraklet på heden

Det er et formidlingstilbud om tekstil- og beklædningsindustrien i Midtjylland til elever i 8.-10. klasse og på de gymnasiale uddannelser. I Ressourcebanken finder du historiske og nutidige kilder, som fortæller om tekstil- og beklædningsindustrien før og nu. Kilderne kan inddrages i arbejdet med undervisningshæftet og opgaverne i Opgavebanken.

Kontakt museet for at høre mere og få adgang til materialet.

 

Tekstilbyen Herning

Dette skoleforløb handler om, hvordan industrien har præget Hernings udvikling gennem 150 år. Du kan finde kortmateriale og guides til Tekstilbyen Hernings seks kulturmiljøer og ikke mindst – gå på opdagelse i fabriksgalleriets fotos fra før og nu.

Kontakt museet hvis du vil høre mere.

 

Historier om Danmark

DR, Slots- og kulturstyrelsen og Nationalmuseet samarbejder om formidlingsprojektet Historier om Danmark. Udover DR’s programserie Historien om Danmark er der udviklet flere forskellige tilbud til skolerne. På DR-sitet Historier om Danmark indeholder blandt andet opgavesæt og en kildesamling, der er blevet til sammen med de regionale kulturhistoriske museer.

Arkæologi – udfør jobbet som arkæolog

Et tilbud fra undervisningsministeriet. Formålet med denne aktivitet er at lade eleverne arbejde med genstande, som arkæologer gør. Eleverne skal lave en udstilling, en artikel eller en lydcollage over deres indsamlede genstande. Arkæologer indhenter megen viden fra forgangne tiders affald. Eleverne skal arbejde med samme type fund.