Tekstilbyen Herning

 
Tekstilbyen Herning


I 2007 udpegede Kulturarvsstyrelsen tekstil- og beklædningsindustrien omkring Herning, Hammerum og Birk til et af Danmarks 25 nationale industriminder. I Kulturarvsstyrelsens motivation for udpegningen blev der lagt vægt på, at:

Tekstilbyen Herning er:

  • centrum i et samlet landskab, dybt præget af tekstilindustri-ens blomstring især i årene 1950-1970, hvilket gør det ene-stående i Danmark
  • præget af flere tekstilfabrikan-ters evne og vilje til at tiltræk-ke nogle af landets bedste arki-tekter, landskabsarkitekter, kunstnere og designere til området.
I 2007 udpegede Kulturarvsstyrelsen Tekstilbyen Herning til et af Danmarks 25 nationale industriminder. Dermed blev tekstil- og beklædningsindustrien i Midtjylland en del af den danske kulturarv. Tekstilbyen Herning strækker sig fra Hammerum over Birk til Herning Klædefabrik i Vestergade.

På sitet her kan du læse om, hvordan industrien har præget Hernings udvikling gennem 150 år. Du kan finde kortmateriale og guides til Tekstilbyen Hernings seks kulturmiljøer og ikke mindst - gå på opdagelse i fabriksgalleriets fotos fra før og nu.


Det nationale industriminde Tekstilbyen Herning er vist med rødt. De grønne streger angiver eksisterende kulturmiljøer af særlig værdi.
TEXTILFORUM - MUSEUM MIDTJYLLAND, Vestergade 20, 7400 Herning, Tlf.: 9626 1920, E-Mail: textilforum@herningmuseum.dk