Frilandsmuseet Udskriv

Frilandsmuseet holder åbent hver torsdag i perioden 1. marts til 1. december. Besøg herudover kan finde sted efter aftale med Museum Midtjylland.

Bag det gamle Herning Museum ligger Museumsparken, hvor Frilandsmuseet har til huse. Frilandsmuseet fortæller historien om den vest- og midtjyske hedekultur og viser, hvordan folk på egnen arbejdede og levede i 1800-tallet. Museet udgøres af et bondegårdsmiljø med stald, lade og stuehus med en bindestue, samt en gårdsplads med vippebrønd. Herudover kan du også opleve den gamle maltkølle, smedjen med åben ild, et spændhus, en bageovn, samt det lille husmandssted kaldet Ane Maries hus.

Hver torsdag formiddag vækkes Frilandsmusset til live af museets frivillige, det såkaldte Landsbylaug. Her kan I bl.a. møde håndværkere, der med udgangspunkt i gamle teknikker og datidens værktøj vedligeholder husene i parken. Medlemmerne af Landsbylauget viser jer også gerne rundt i de mange historiske bygninger. Der er gratis entré.

Herudover er I alle ugens dage velkomne til at tage en hyggelig gåtur i parken blandt Frilandsmuseets historiske huse.

Pr. 1. juni 2014 lukkede det gamle Herning Museum, og museets samlinger er pakket ned og vil fremadrettet blive integreret i det nye museum på Textilforum. På det gamle Herning Museum har du dog stadig mulighed for at opleve udstillinger om Evald Tang Kristensen, besættelsestiden samt den meget populære Jens Nielsens bondegård. Udstillingerne kan besøges torsdage kl. 9.00 til 12.00, samt efter aftale. Der er gratis entré.

Velkommen på Frilandsmuseet.

 

 

 

 

 img 0711

Frilandsmuseet
Museumsgade 32
7400 Herning

Tlf.: 9626 1900.

 


 

 

Herning Museum. Kulturhistorie - Arkæologi og nyere tid

Fra adresse: