Dette arrangement er overstået.

Udsolgt: Foredrag om Civilforsvaret på Herningsholm

Lørdag den 23. september 2017 kl. 13.30-15.30
Herningsholm Museum, Viborgvej 72, 7400 Herning

Foredragsholder Mogens Grønvald Andersen skruer med sit foredrag tiden tilbage til midten af 1900-tallet, hvor Herningsholm var udlejet til Civilforsvaret.

I en periode fra 1941 og 25 år frem fungerede den gamle herregård som kasserne for Civilforsvaret. Nu blev der opført store haller og barakker på ladegårdens gamle plads, og splitflaget vejede foran den gamle hovedbygning, der nu blev indrettet til praktisk brug. Civilforsvaret fraflyttede Herningsholm i 1966 til fordel for den nybyggede kasserne på H. P. Hansens Vej.

Mogens Grønvald Andersen startede sin karriere i 1954 ved Fynske CF-sektion, Sandholmlejren Fåborg. I 1960 kom han til Herningsholm, hvor hans opgaver bestod i vedligeholdelse af materiel, reparationer, samt udrykning og vagttjeneste. Fra 1966 og frem til 1995 var han værkmester på kasernen på H. P. Hansens Vej.

Efter foredraget er der mulighed for at få en kop kaffe og nyde en efterårseftermiddag på Herningsholm. Det er også muligt at se den nye udstilling “Når trådene bindes – fra kriger til kræmmer”.

Da der kun er et begrænset antal billetter til rådighed er tilmelding nødvendig. Tilmelding kan ske på museummidtjylland@museummidtjylland.dk eller telefon 96 26 19 00 senest torsdag den 21. september.

Pris: Voksne: Kr. 50,- (Medlemmer af museets støtteforeninger: Kr. 30,-)