Guld mildner luften for de klippede får - version 2.0

Tirsdag den 26. september 2017 kl. 19.00-21.00
Herningsholm Museum, Viborgvej 72, 7400 Herning

Den nye udgravning ved Ørregård har givet os en masse ny viden om smedene, fyrsterne og fåreavlerne i det 1. århundrede e.Kr.

I snart mange år har vi kendt til fyrsterne fra Tjørring og den spændende fortælling, som knytter sig til dem. Men i de seneste to år har tingen for alvor taget fart igen. Det er sket i forbindelse med at museet, sammen med Københavns- og Aarhus Universiteter, har gennemført helt nye, meget spændende undersøgelser ved både Ørregård og Hedegård. Disse nye resultater har i høj grad perspektiveret det pulserende miljø omkring disse slægter. En meget stærk hånd har stået bag konstruktionen af et fuldstændig unikt anlæg ved Ørregård, her har man samlet både ekstra produktion af jern og fødevarer i en lejr eller landsby, som sandsynligvis er bygget med det helt enkle formål at producere de helt nødvendige råvarer for en hær. Måske har bondedrenge fra hele området samledes her ved Herningsholm å, inden de er draget i krig. Derudover har de nyeste dateringer og resultater fra udgravningerne ved de spændende ofringer i Alken Enge vist, at de er samtidige med fyrsten og mon ikke vores ”venner” har haft mere end en finger med i spillet? Foredraget vil tage udgangspunkt i alle disse, helt nye resultater, men selvfølgelig også resumere de ”gamle”, så eventuelle nye tilhørere ikke lades i stikken.

Foredraget holdes af museumsinspektør Martin Winther Olesen.

Pris kr. 50,- (kr 30,- for medlemmer af museets støtteforeninger) inklusiv kaffe og kage.

Tilmelding på museummidtjylland@museummidtjylland.dk eller 96261900