1 / 5

Tekstilmuseet

Tekstilmuseet er beliggende i Herning Klædefabriks gamle industrianlæg. Tekstilmuseet fortæller om den midtjydske fortid med tekstilproduktion i kældre, baggårde og store moderne fabrikker. Det er muligt at se både rundstrikkere og fladstrikkere og en fuldt funktionsdygtig undertøjssystue og på udvalgte dage, kan de også opleves i funktion. Ligeledes har vi et væveværksted hvor der væves rekonstruktioner af oldtidsdragter samt f.eks. viskestykker til museumsbutikken.  Se også Hammerum-pigen som museets arkæologer fandt i 1993. Hun levede i jernalderen og helt unikt er hendes klædedragt så velbevaret at vi har været i stand til at rekonstruere hendes klædedragt. Se dragten og Hammerum-pigen på Tekstilmuseet.

Praktisk information

Museumsbutikken på Tekstilmuseet forhandler blandt andet varer produceret på museet af museets frivillige tekstilarbejdere på de udstillede maskiner og væve. Deriblandt er karklude, kattetæpper og 50er kjoler til de mindste.

Derudover rummer museet en dejlig café der byder på en kop kaffe og dagens kage.

Åbningstider: Tekstilmuseet holder lukket fra den 1. marts og frem til åbning af ny udstilling den 1. juni 2018

Adresse: Vestergade 20, 7400 Herning

Priser: Vi laver ny permanent udstilling på Tekstilmuseet. Derfor er der gratis entré indtil udstillingsåbning i juni 2018

Find vej

Vestergade 20, 7400 Herning