1 / 4

Udstillinger på Herningsholm Museum

Herningsholm museum byder på to faste udstillinger og skiftende særudstillinger.

Når trådene bindes - fra kriger til kræmmer

Herregården Herningsholm er Hernings ældste bygning. Da gården blev grundlagt i 1579 var den omkranset af voldgrave, volde med kanoner og havde en privat hær på 16 mand. Det var et usædvanligt syn ikke bare for egnen, men også for tiden.

I udstillingen møder man fire af Herningsholms markante ejere i de autentiske rum, hvor de levede deres liv med deres familier og ansatte.

Oprindelige genstande, genskabte klædedragter og strafferedskaber sætter scenen om Herningsholm som et økonomisk og kulturelt centrum i Midtjylland. Et sted, der ikke var for småt til et forsvarsanlæg, en systematisk uldproduktion og handel med strikkede varer.

 

Udstillingen Når trådene bindes – fra kriger til kræmmer er blevet til med støtte fra Aarhus 2017, Ege Fonden, Nordea Fonden, Lysgaardfonden, Herning Folkeblads fond og Elas a/s.

St. St. Blicher – Hedens digter

Steen Steensen Blicher (1782 – 1848) var hedens digter. I sit liv og forfatterskab var han draget af hedens store vider og den uberørte natur, som han havde et nært forhold til og yndede at gå på jagt i. Mange af hans mest berømte værker handler om den fattige landbefolkning på den jyske hede.

Gennem en enestående samling af originalmanuskripter, bogillustrationer og en komplet samling af førsteudgaver giver udstillingen et unikt indblik i Blichers liv, forfatterskab og personlige, lyriske stil. Samlingen rummer også en række af Blichers personlige ejendele og indbo.