1 / 4

Arkæologi

Museum Midtjyllands arkæologiske afdeling forvalter arkæologien og museumslovens kapitel 8 i Herning- og Ikast-Brande Kommuner. En stor del af vores arbejde består i at rådgive, tilse og forundersøge arealer i forbindelse med alle former for anlægsarbejde.  Dette fører engang imellem til egentlige arkæologiske udgravninger, hvor vi undersøger et område nærmere.

Ønsker du at besøge en arkæologisk udgravning, så kontakt os eller læs mere her.

Arkæologiske udstillinger finder du på Tekstilmuseet (læs mere), Klosterlund Museum (læs mere) og Vester Palsgaard Skovmuseum (læs mere).

Tjek også kalenderen for vores aktuelle foredrag.

Forskning og formidling

En vigtig del af vores arbejde er at formidle resultaterne af disse undersøgelser, hvilket bl.a. sker på museet i form af udstillinger og foredrag, i forbindelse med arkæologiske udflugter og udgravningsbesøg, i skoleformidlingen og i folkelige såvel som faglige tidsskrifter. Endelig sker der en omfattende forskning og metodeudvikling, hvor museets arkæologer indgår i en lang række samarbejder og netværk både nationalt og internationalt. Denne forskning ligger til grund for vores feltarbejde og kommer i sidste ende vores brugere til gode. Når du møder os i felten, møder du ikke blot en arkæolog med jord under neglene, men også en engageret forsker og formidler.

Du kan læse mere om Museum Midtjyllands forskningsstrategi her.

Her på siderne finder du oplysninger om de mest almindeligt forespurgte emner, men har du spørgsmål eller oplysninger om fund og oldsager, er du mere end velkommen til at kontakte os direkte.