Dette arrangement er overstået.

Vikingen fra Fregerslev

Tirsdag den 20. februar kl. 19.00-21.00
Klosterlund Museum, Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang

Tirsdag den 20. februar tager Museum Midtjylland hul på rækken af arkæologiske foredrag i 2018. Foredragsholder, Merethe Schifter Bagge fra Museum Skanderborg, vil denne aften give et unikt indblik i udgravningen af ‘Vikingen fra Fregerslev’.

I foråret 2017 udgravede Museum Skanderborg en sjælden ryttergrav fra yngre vikingetid i Fregerslev v. Hørning. Fundet er det første af sin slags siden 1983.

Graven viste sig at rumme en stor mængde sølv- og guldbeklædte pyntebeslag til sele- og hovedtøjet fra vikingens hest samt 22 pilespidser, som lå i et pilekogger af læder. Graven peger på, at vikingen var blandt rigets mægtigste omkring år 950.

Foredraget vil omhandle de foreløbige resultater fra udgravningen og den videre forskning.

Pris: Kr. 50,- inkl. kaffe og småkage (medlemmer af museets støtteforeninger, samt studerende: kr. 30,-)

Tilmelding kan ske på museummidtjylland@museummidtjylland.dk eller telefon 96 26 19 00 senest fredag den 16. februar.