Dette arrangement er overstået.

Søndagsfrokost på Frilandsmuseet Herning

Søndag den 13. august 2017 kl. 12.00-16.00
Frilandsmuseet Herning, Museumsgade 32, 7400 Herning

I år ville det gamle Herning Museum have fyldt 125 år – og da det jo stadig er en stor del af Museum Midtjyllands rødder og historie, vil vi gerne fejre vores fælles museums traditionsrige og stolte historie i festligt lag og med masser af god stemning og gode mennesker.

Bertel Haarder holder festtale kl. 13.00 med titlen ”Hvorfor kommer flere og flere på museer, festivaler og folkemøder?”, og vi håber på dejligt, smukt sommervejr. Så tag picnictæppet og -kurven under armen og deltag i en festlig dag med resten af museets mange forskellige venner.

Der vil være en masse aktiviteter for både store og små. Landsbylauget viser arbejdet frem og arrangerer gamle lege for børn og voksne, ligesom du kan prøve kræfter med uldfiltning og mange andre kreative aktiviteter.

Blandt arrangementets eksterne deltagere vil der være Uldjydernes Bjesklaug, Lokalhistorisk arkiv fra Herning Kommune, Herning Husflid og autentiske spillemænd.

Program:

11.00 – Frilandsmuseet Herning åbner
12.00 – Velkomst og fællessang
12.10 – Medbragt frokost og levende spillemandsmusik
13.00 – Festtale ved Bertel Haarder
13.30 – Gamle lege
13.30 – Rundvisning i Frilandsmuseets huse
14.00 – Servering af landsbybrød
14.15 – Fortælling om biavlens betydning for lokalegnen
15.20 – Fællessang
15.30 – Det officielle program slutter
16.00 – Frilandsmuseet Herning lukker